Farmaceutische verpakkingen

Farmaceutische verpakkingen worden dagelijks wereldwijd gebruikt voor diverse medische producten, van medicijnen tot medical devices. Om ervoor te zorgen dat al deze producten juist bij de consument terechtkomen, is de kwaliteit en correctheid van de codering op de verpakking cruciaal. Codivex bouwt en implementeert vision systemen om zulke farmaceutische verpakkingen te controleren. Wat een vision systeem juist is en wat de link is met deze verpakkingen, ontdek je in dit artikel.

Het belang van farmaceutische verpakkingen.

Het belang van farmaceutische verpakkingen

Farmaceutische verpakkingen zijn er in allerlei soorten en maten. Een blisterverpakking die het product toont en tegelijk beschermt tijdens het transport, een doordrukstrip waarbij duidelijk zichtbaar is dat de verpakking niet eerder geopend is geweest, een fles waarvan de dop beschikt over een kinderbeveiliging, en ga zo maar verder. Een van de doelen van deze farmaceutische verpakkingen is om de gebruiker te voorzien van alle nodige informatie over de inhoud. Hoe lang is het medicijn houdbaar? Hoe moet het juist ingenomen worden? Minstens even belangrijk voor farmaceutische verpakkingen is het verschaffen van informatie aan de producent, onder andere voor de identificatie en traceability van de producten. Ook hiervoor kan Codivex bewezen oplossingen aanbieden.

Een vision systeem om farmaceutische verpakkingen te controleren

Farmaceutische verpakkingen bestaan uit verschillende onderdelen: het doosje, een bijsluiter, en uiteraard ook het product zelf. Het spreekt voor zich dat al deze elementen juist gecombineerd moeten worden en dat de juiste codes moeten worden aangebracht op de verpakking. Om zowel de inhoud als de kwaliteit van de aangebrachte codes van farmaceutische verpakkingen te controleren, kan men gebruik maken van een vision systeem. Aan de hand van een camera gaat dit systeem een kwaliteitscontrole uitvoeren op verschillende niveaus.

Een vision systeem om farmaceutische verpakkingen te controleren.

Denk hierbij aan printinspectie op de verpakking, labelinspectie, blistercontrole of flescontrole. Farmaceutische verpakkingen die niet aan de vooropgestelde normen voldoen, kunnen zo geëlimineerd worden uit de productielijn.

 

Op zoek naar een vision systeem om farmaceutische verpakkingen te inspecteren?

Codivex is gespecialiseerd in de bouw, levering, implementatie en na-service van onder andere vision systemen. Al onze systemen voldoen aan de 21 CFR Part 11 van de FDA, waardoor een centrale logging, beheer, registratie en archivering mogelijk is van alle gegevens van de farmaceutische verpakkingen in de productielijn. Meer weten over onze vision systemen of over de controle van farmaceutische verpakkingen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.