Productcontrole via een vision systeem

Een goede productcontrole is noodzakelijk voor de producent. Op die manier kan hij garanderen dat de consument het juiste product in handen krijgt en kan hij zich beschermen tegen vervelende claims en discussies. Het is immers van cruciaal belang dat elke verpakking de correcte informatie en inhoud bevat, want zeker in de farmaceutische sector kan een kleine fout enorme gevolgen hebben. Om een degelijke productcontrole uit te voeren kan je vertrouwen op de vision systemen aangeboden door Codivex. Naargelang de wensen van de klant voeren onze vision systemen diepgaande controles uit, van de kleuren en de aanwezige codes tot de inhoud van de verpakking.

 

Wat houdt een productcontrole in?

Met een vision systeem is het mogelijk om snel en nauwkeurig een productcontrole uit te voeren. Deze controle kan erg uitgebreid zijn, afhankelijk van wat er juist verlangd wordt. Met onze systemen kan je mix-up-, kleuren-, volledigheids- en aanwezigheidscontroles uitvoeren en dit in allerhande verpakkingsmachines zoals bijvoorbeeld etiketteer-, kartonneer- en blistermachines. Met onze oplossingen is het dus mogelijk om de aanwezigheid te controleren van spuiten in trays, net zoals een controle op defecten en de aanwezigheid van alle onderdelen (zuiger, label op spuit, enzovoort). Er zijn ook specifieke systemen voor de productcontrole van blisters. Deze controleren of er beschadigingen zijn, of er geen dubbele vulling is, de aanwezigheid van tabletten en nog veel meer.

 

Een vision systeem voor productcontrole: voordelen

Al onze vision systemen zijn voorzien van Smart Camera’s. Deze zijn uitgerust met de benodigde hard- en software om de gegevens intern on-the-fly te verwerken, wat zorgt voor een uiterst stabiele productcontrole en de snelste uitleestijden in de markt. De gegevens moeten immers niet verwerkt worden via een extern PC-gebaseerd systeem. Onze systemen voor productcontrole zijn tevens voorzien van geïntegreerde hoogwaardige micro led belichting, een GMP camerabehuizing en een TCP/IP-connectie voor een eenvoudige integratie in bestaande LAN-structuren. Tot slot zijn deze vision systemen ook zeer gebruiksvriendelijk, middels een uitgebreide user management module en een overzichtelijke HMI die specifiek ontworpen werd voor besturing via een 15” touch monitor. Dit bevordert de productiviteit en het rendement van een productielijn nog meer.

 

Een nauwkeurige en snelle productcontrole uitvoeren

Correct en vlot een productcontrole uitvoeren op een groot aantal farmaceutische verpakkingen: dat kan met de vision systemen aangeboden door Codivex. Omdat al onze systemen uitgerust zijn met Smart Camera’s kan je bovendien rekenen op de snelste uitleestijden in de markt! Wil je meer te weten komen over tekstcontroles in het bijzonder, klik dan door naar de pagina OCV/OCR controle. Je kan ons natuurlijk ook steeds contacteren voor verdere inlichtingen omtrent het uitvoeren van een kwalitatieve productcontrole.