OCV en OCR software ter controle

Het is van cruciaal belang dat farmaceutische verpakkingen steeds voorzien worden van de juiste informatie. Een cijfertje dat ontbreekt in de vervaldatum, een komma die verkeerd geplaatst wordt of een woord dat onduidelijk gedrukt wordt: het zijn allemaal subtiele fouten die grote gevolgen kunnen hebben. Daarom is het belangrijk om elk product grondig te controleren alvorens het de productielijn verlaat. Deze controles zijn makkelijk uit te voeren met de OCV en OCR software van de vision systemen aangeboden door Codivex.

Het verschil tussen OCV en OCR software

OCV staat voor Optical Character Verification. Volgens deze methode wordt tekst vergeleken met de referentietekst die op voorhand wordt ingegeven in het systeem; het gaat de gelezen tekens vergelijken met de reeds gekende tekens. OCV controleert niet de betekenis van die tekens, maar bekijkt wel de printkwaliteit van de gedrukte tekst. OCR daarentegen staat voor Optical Character Recognition. De OCR software gaat zelf de tekens lezen en interpreteren.

Deze controles zijn makkelijk uit te voeren met de OCV en OCR software van de vision systemen aangeboden door Codivex.
Bij OCR ligt de nadruk niet enkel op printkwaliteit en leesbaarheid maar eerder op de betekenis van de tekst. Indien het vision systeem een verpakking opmerkt die niet correct is, wordt deze automatisch verwijderd uit de productielijn.
Meer weten over OCV en OCR software?

Kenmerken van OCV en OCR software

De vision systemen die Codivex inzet, zijn uitgerust met Smart Camera’s. De verwerking van de gegevens gebeurt hierbij intern in de camera. Dit zorgt voor de snelste uitleestijden in de markt en een uiterst stabiele werking, waardoor ze zelfs geïmplementeerd kunnen worden op de snelste productielijnen. De OCV of OCR software kan al dan niet gecombineerd worden met code reading opdrachten, zoals datamatrix controle of pharmacode controle. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar naargelang de gewenste resolutie en productiesnelheid, die zowel stand alone als in combinatie met de PCE Pilot gebruikt kunnen worden.

De OCV en OCR software kan controles uitvoeren op onder andere etiketten, vials, doosjes en blisterfolie. Je hebt eveneens de optie om te kiezen voor het gebruik van speciale filters voor UV-inspectie, in het kader van interne traceability. Tot slot is de controle mogelijk op codes geprint door middel van thermal transfer, Thermal Inkjet (Wolke m600), laser en Continuous Inkjet geprinte tekens.

 

Meer weten over OCV en OCR software?

Door gebruik te maken van een vision systeem met OCV of OCR software ben je er zeker van dat elke verpakking die de productielijn verlaat, voorzien is van correcte en duidelijk leesbare informatie. Heb je vragen over onze vision systemen of over OCV en OCR software? Of wil je graag een afspraak maken om te bespreken welke oplossing het meest geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact op met ons op via de contactpagina.