Een thermal transfer of TTR printer

Om de nodige informatie aan te brengen op verpakkingen en producten zijn er verschillende codeersystemen op de markt. Zo biedt Codivex een aantal kwalitatieve TTR printers aan van het merk Eidos, die ingezet kunnen worden in diverse sectoren en diverse productielijnen. Wat een TTR printer juist is lees je hieronder. We geven eveneens een beknopt overzicht van de verschillende TTR printers die ons aanbod bevat. Vind je in dit artikel niet de informatie die je zoekt? Aarzel dan niet en contacteer ons via het contactformulier op deze website.

Wat is een TTR printer?

TTR staat voor ‘thermal transfer’, wat aangeeft dat er gewerkt wordt met de overdracht van warmte. Een TTR printer maakt namelijk gebruik van een lint (ook wel thermal transfer ribbon genoemd) met droge inkt. Dit lint bevindt zich tussen de printkop en het te bedrukken oppervlak. Wanneer er iets geprint moet worden, wordt de printkop van de TTR printer opgewarmd en tegen het lint aan gedrukt. Op die manier smelt de inkt en wordt deze afgegeven aan de ondergrond. Het printen met een TTR printer brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zijn deze systemen uiterst geschikt om kwalitatief te printen in hoge resolutie, zorgen ze voor een afdruk die zeer duurzaam is en kunnen ze gebruikt worden om verschillende soorten ondergronden te bedrukken.

 

Een Eidos TTR printer voor elk oppervlak

Het aanbod van Codivex bevat verschillende soorten TTR printers van het merk Eidos, die elk hun specifieke voordelen hebben. De Eidos Printess kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld om zowel te printen als te etiketteren.

Het printen met een TTR printer brengt verschillende voordelen met zich mee.
Correct coderen met een kwalitatieve TTR printer.

Met een TTR printer worden de labels in de machine zelf bedrukt en meteen aangebracht. Meer informatie over de Printess systemen vind je op de pagina “Printen en etiketteren”. Voor het bedrukken van plastic folie is er de Eidos Swing. Deze compacte TTR printer vormt een kosteneffectieve oplossing en kan geïntegreerd worden in allerlei verpakkingsmachines. Tot slot is er de Eidos Coditherm, een TTR printer ontwikkeld om data aan te brengen op moeilijk te bedrukken oppervlakken. Denk hierbij aan plastic, zacht leder of zelfs verf op metaal.

 

Correct coderen met een kwalitatieve TTR printer

Het correct coderen van verpakkingen en producten is meer dan ooit een zaak voor professionals met de nodige ervaring in de sector. Vertrouw daarom op Codivex: wij bieden verschillende codeersystemen aan, waaronder de TTR printers van Eidos.

Ons team beschikt over de nodige kennis om een TTR printer aan te bieden en te implementeren die perfect voldoet aan alle eisen van jouw productie. Heb je nog verdere vragen, neem dan gerust contact op met ons!