Een thermal inkjet of TIJ printer

Voor toepassingen die een hoogwaardige printkwaliteit vereisen is de thermo inkjet technologie ideaal. In verschillende sectoren maakt men daarom gebruik van zogenaamde TIJ printers (thermal inkjet printers). In wat volgt vertelt Codivex wat een TIJ printer exact is en geven we tevens meer informatie over de verschillende codeersystemen die wij aanbieden. Wil je na het lezen van dit artikel meer informatie ontvangen over onze diensten of producten, aarzel dan niet en neem contact op!

Een TIJ printer, oftewel een thermal inkjet printer, is een codeersysteem dat gebruik maakt van inktpatronen om variabele data te printen op verschillende materialen.

Wat is een TIJ printer?

Een TIJ printer, oftewel een thermal inkjet printer, is een codeersysteem dat gebruik maakt van inktpatronen om variabele data te printen op verschillende materialen. Zoals de naam aangeeft doet de TIJ printer dit door gebruik te maken van warmte. In elk inktkanaal bevindt zich een klein verwarmingselement. Wanneer dit wordt opgewarmd vormt er zich een dampbel in de inkt. Stopt het element met warmte afgeven, dan implodeert de bel waardoor er een soort schokgolf ontstaat.

Deze zorgt ervoor dat er inkt uit het inktpatroon druppelt en dat er geprint kan worden. Het resultaat is een bedrukking van hoge kwaliteit, op eender welk materiaal. Een TIJ printer wordt onder andere gebruikt in de farmaceutische sector, maar ook in andere industrieën (zoals de cosmetische) maakt men gebruik van dit systeem.

TIJ printer aangeboden door Codivex: de mogelijkheden

Ben je op zoek naar een kwalitatieve TIJ printer, dan ben je bij Codivex aan het juiste adres. Ons aanbod bevat verschillende thermal inkjet printers van het merk Wolke, meer bepaald de Wolke m600 Basic, de Wolke m600 Advanced en de Wolke m600 touch. Elke TIJ printer uit deze serie is volledig onderhoudsvrij. Ze halen printsnelheden tot 300 m/min. en worden gekenmerkt door een zeer laag energieverbruik. Daarnaast is de Wolke m600 touch TIJ printer uitgerust met een interactief touchscreen wat de bediening nog eenvoudiger maakt. Je kan eveneens bij ons terecht voor een Vjet TIJ printer, namelijk de Vjet 1000 of de Vjet 1020.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve TIJ printer, dan ben je bij Codivex aan het juiste adres.

Net zoals de Wolke m600 Basic zijn deze printers zeer budgetvriendelijk, kunnen ze worden ingezet in diverse industrieën en leveren ze een perfecte afdrukkwaliteit op een ruime waaier aan materialen.

 

Een TIJ printer voor elke vraag

Codivex biedt een breed scala aan verschillende soorten thermal inkjet printers aan, zodat we voor elke klant een oplossing kunnen vinden die voldoet aan zijn vraag. Bovendien is elke TIJ printer die we aanbieden volledig onderhoudsvrij waardoor onderhoudskosten worden uitgesloten. Ook zijn deze systemen zeer duurzaam, wat hen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding geeft. Wil je meer informatie ontvangen over een TIJ printer? Neem dan contact op met ons via het contactformulier. Of ben je misschien op zoek naar een TTR printer? Dan verwijzen we je graag door naar de specifieke pagina hierover.